Polițe RCA
Polițe RCA încheiate cu City Insurance aflate în derulare.
Mai este valabilă polița mea RCA?
Potrivit legii, contractele de asigurare încheiate cu Societatea City Insurance S.A. rămân valabile până la data la care intervine una dintre următoarele situații:
- Data denunțării anticipate cu un preaviz de 20 zile
- În 90 zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Asta înseamnă că, în cazul în care valabilitatea poliței înscrise în documentul de asigurare depășește termenul menționat anterior, nu veți mai fi asigurat.
În termenul celor 90 de zile conform prevederilor legale, puteți sa denunțați unilateral cu un preaviz de 20 zile polița RCA de la City Insurance și să faceți una nouă la altă companie de asigurări. Dacă aveți un broker de asigurări cu care ați lucrat, acesta vă poate ajuta în procesul de denunțare poliță la City Insurance și emiterea unei alte polite.
Cererea de denunțare a poliței se face către City Insurance pe canalele vechi de comunicare sau vor exista canale dedicate și o anumită procedură?
În cazul în care lucrați deja cu un broker, puteți să îl contactați și să vă ajute în întreg procesul de denunțare poliță RCA la City Insurance și emitere poliță nouă.
Primul pas este sa transmiteți la City Insurance cererea de denunțare a poliței. Găsiți un model pe site-ul www.ghidcityinsurance.ro sau pe site-ul City Insurance.
Pasul doi este să încheiați o nouă poliță de asigurare la altă societate.
Cererea de denunțare se depune fie pe adresa de e-mail: denuntare@
Toți acești pași pot fi realizați cu suportul unui broker de asigurări care vă va ajuta în alegerea unei alte oferte RCA care să se plieze nevoilor dumneavoastră și să vă ofere consultanță pas cu pas în procesul de denunțare poliță City Insurance.
Până când va fi valabilă polița RCA emisă la City Insurance?
Conform legii, polițele sunt valabile până la expirare sau până la denunțare, dar nu mai mult de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului.
La momentul pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, se va publica în presă data la care polițele vor expira prin efectul legii. De la acea dată, obligatoriu, trebuie emise alte polițe RCA.
Pot să am două polițe RCA valabile în același timp?
Da, legislația în România permite RCA dublu sau multiplu; dar, atentie: dosarul de daună va fi instrumentat și plătit de către societatea de asigurări la care s-a adresat păgubitul, ulterior aceasta urmând să recupereze o parte din daună, proporțional, de la celălalt asigurător (procedura se va desfășura între asigurători, fără implicarea păgubitului).
Dacă am polița RCA în rate la City Insurance, am obligația să plătesc ratele în continuare? Ce se întâmplă dacă nu le mai plătesc?
Fiind o poliță obligatorie, există prevederea legală ca fiecare autovehicul să fie asigurat RCA de la înmatriculare până la radiere; deci da, ratele trebuie achitate în continuare.
Dacă nu se mai dorește menținerea valabilității poliței în rate, trebuie denunțată anticipat respectând procedura de denunțare (este menționată mai sus).
Cine răspunde pentru prejudiciile produse terților care depășesc plafonul de 500.000 lei (în baza unei polițe RCA)?
Pentru diferența de sumă, vă puteți înscrie la masa creditorilor City Insurance.